Dagens

Blev tyvärr ingen praktik idag, mådde inte bra så valde att stanna hemma. Hatar att vara borta när man har praktik eller om man jobbar. Känns verkligen inge bra men skönt att veta att de förstår. Men imorgon är jag tillbaka. Idag har jag hjälp sofia med att flytta. ( Har glömt att berätta men hon har fått hyra Julias killes lägenhet i andra hand en månad) Tack igen Julia :) Så vi har åkt några vändor och lämnat hennes saker sen åkte vi hem till mig igen för att hitta några kläder som Sofia ska ha imorgon och hon hittade till både imorgon och på lördag. Nu är det bara jag som ska bestämma vad jag ska ha, ska iaf ha leggings ena dagen och klänning den andra, men vet inte vilken dag jag ska ha vilket . Nåväl idag ska vi på födelsedagsfirande, sen blir det hem att kolla idol och sen får det bli en tidig kväll, måste vila upp mig nu inför helgen :)

Hej så länge!

Massage tips!

Igår var jag på en helkroppsmassage hos Marita. Hon är jätte duktig och jag kände mig som en ny människa när hon var klar. Man borde unna sig att gå på massage mer, för det är verkligen en investering i sig själv. MarMids massage & friskvård heter det här stället och det kan jag verkligen tipsa om.


Städa ?

Varför hittar man alltid något annat att göra när man ska städa? Åh jag är så seg, men nu hinner jag ändå inget för måste gå om några minuter. Men har iaf fått lite annat gjort. Hade inte facebook funnits tänk va mycket fritid man skulle ha :) Undrar hur många timmar i veckan man spenderar där? Och va gör man, inget vettigt iaf.

Hejdå!

Say a prayer to yourself

Jaha då var det måndag igen. Ska fixa lite här hemma sen ska jag gå till praktiken. Ska vara där i 8 veckor nu. Jag skulle vilja åka hem snart, men får se om det finns någon tid! Kanske blir i november för då fyller min bror 18. Nåväl har lite att ta tag i innan jag börjar så ska ta tag i det. Vi hörs.


But I got lost a time or two

Igår tog jag och emil en fika på det nya fiket, jag gillade det verkligen :)

Idag har jag gjort lite allt möjligt men kvällen har jag spenderat själv vilket jag inte riktigt gillar, är väldigt less på att vara ensam nu. Men iaf så skulle jag ha åkt till sandra men fick så ont i ryggen på kvällen att jag kände att det var bäst att va hemma. Har jätte ont i öronen, vill verkligen inte bli mer sjuk nu plus att det är en risk för mig att att få öroninflammation eftersom man blir svullen i huvudet. Det är bara att hålla tummarna att det ger sig.

För övrigt längtar jag till nästa helg, kommer bli kanon :) Men som vanligt har jag nästan fått lite panik, för jag har inget att ha på mig. Eller jo det har jag ju, men som vanligt när man ska fara ut så vill man ha något nytt !

Nä nu ska jag slå igång en film och mysa med Bella.

Imorgon blir det fika med Dea , bio och söndagsmys :)

Vi hörs


Trött

Nu är jag snart på benen igen, äntligen. Har varit en jäkla vecka. Har aldrig haft så ont som jag haft nu. Nu när trycket från huvudet börjar släppa har ryggen blivit värre tyvärr. Men kan hantera den smärtan bättre.

Nåväl, är  ganska trött så ska krypa ner under täcket och kolla lite tv.

Blev ett kort inlägg, men skriver mer imorgon.

Natti

Aoooaaah

Jag mår dåligt. Uppdaterar om jag nånsin blir frisk igen!

Shoppa bort dina bekymmer

Det har jag gjort idag, Umeå hade mycket fint att bjuda på. Men tyvärr blev det inte som planerat, skulle ju ha gått på stan med Sofia men blev tyvärr kvar på sjukhuset till kl va runt 4. När jag va klar där tog jag bussen in till stan och skynda mig genom alla affärer. Sofia hade då åkt vidare, men imorgon ska vi ta en runda innan vi åker hem :)

Imorgon är sista dagen på sjukhuset och jag är väldigt nervös. Blir en tidig morgon och en lång dag. Börja med att kolla blodet för att kolla om jag har något fel på det. Sedan blir det lumbal tryckmätning för att kolla trycket i hjärnan, det tar ca 1 timme och de går in vid kotorna i slutet av ryggen. Har hört att det gör ont och ofta får man tydligen värk i kroppen, ont i huvudet och kanske blir illamående. Som tur är har jag sofia vid min sida som jag kan hålla i handen :) Imorgon får jag äntligen träffa min älskade Bella :)

/ Sofia

Första dagen avklarad

Så nu är första undersökningen gjord. Ganska lätt med tanke på de andra jag ska göra. Men som tur är hade jag sofia som stöd , vilket betyder jätte mycket! Känns som det var förra veckan vi sågs, men har faktiskt gått 8 månader sen senast. Vi käkade på stan och kolla lite i affärer, men imorgon ska vi in tidigare så vi hinner göra stan ordentligt :) Hann iaf köpa mössan som jag hittade i lördags, den är lite ful-snygg men otroligt skön. Kommer då inte frysa när jag drar den över huvudet.

Träffade nyss en jättevacker iransk tjej nere vid resturangen. Hon satte sig vid mig och vi började prata. Märkte dock att min engelska är väldigt ringelrostigt. Jag tänker rätt men när jag öppnar munnen så låter det inte klokt. Nog om det. Blir snart halv åtta hos mig och sen ska jag kika en film som går på 3an. Sen blir det att sova, upp tidigt imorgon för ytterligare undersökningar.

Hörs, puss


Saknar min lilla sötnos.

Helgen

Har haft en jättebra helg :) I fredags åkte jag och emil ner till Umeå, på kvällen åt vi massa gott med Ewa och Peter. På lördagskvällen blev det middag på invito med trevligt sällskap, sen utgång. Nu är Bella kvar med Ewa och Emil har åkt hem, saknar han redan :( Att sitta själv på patienthotellet är ganska trist, tycker lite synd om mig själv. Det roliga är att Sofia kommit och imorgon får jag äntligen träffa henne :) Imorgon börjar allvaret med första undersökningen, är nervös, men hoppas allt går bra. Ska på undersökningar varje dag fram till onsdag.


Nåväl, har inte mycket mer att säga så vi hörs.


det svenska systemet ?

Det känns som att det enda mitt liv innehåller nu är massa överklagande och pappersarbete och att sitta i telefonen . Det är ett heltids jobb att vara sjuk. Känner mig helt tom i skallen av allt. De som är till för att hjälpa till bara motarbetar. När ska man då hinna vara sjuk ? Sedan jag blev sjuk känns det inte som jag kan slappna något. När ska jag hinna det? När ska man hinna komma tillbaka och återhämta sig? Det är bara att se sanningen i vitögat, sveriges samhälle är inte gjort för att unga människor plötsligt blir sjuka. När jag pratar om att bli sjuk menar jag inte att man har lite ont någonstans utan att man kan riskera sitt liv och man inte har gjort något för att bli sjuk, utan att man utan minsta föraning drabbas av något som kommer förfölja dig resten av livet. Vart ska man vända sig ? Vem ska man prata med? Vart får man pengar ifrån? Klarar man sig på 85 kr per dag när man har räkningar och en hyra att betala? Maten då? Mediciner? Svaret enligt dom är JA. Annars är det nog bara att se ut ett fint litet träd och ta sitt pick och pack och flytta in där. Försäkringskassan bara dröjer, tar månader innan man får svar, de skickar runt papprena från gällivare, jönköping, östersund, jokkmokk tillbaka till jönköping. Och när man sedan får sitt svar är det ändå inget att ha, nej då är det dax för nästa vända. En ny omgång med överklagan. Men sen är det överklagan till CSN, skicka alla journaler runt om till alla som tycks behöva det, men det verkar som de ändå inte läser det. Läkarintyg, försäkringar, läkarbesök, utredningar, överklagan, journalpapper. Bara att hålla koll på allt är jobbigt. Att sedan varje gång få berätta om allt igen, som att ingen tror på en, då är min fråga. Hur skulle jag kunna ljuga om att jag fått en stroke, en blödning och en propp i hjärnan ? Hade jag fått bestämma hade jag inte ens blivit drabbad.  Ja jag vet inte va jag ska säga. Jag önskar att jag aldrig blivit sjuk. Allt det här är ett helvete. Men få tycks fatta hur jobbigt det är, tyvärr. . Ingen kan säga att jag inte kämpar, för jag gör allt jag kan. Men ibland tycks det inte räcka till. Hur mycket ork har man? Hur mycket ork har en "frisk" person?

I'm gonna live my life everyday

Kom just in, har varit på promenad med Bella, passade på att fota lite!



the truth is baby you're all that I need

Hösten är här, igår var en väldigt vacker höstdag och vi var uppe på dundret och fotade lite. Är sugen på att ta lite kort idag med för det är lika fint väder idag. En sak som är bra med hösten är att det börjar så många bra tv program nu, det är mycket som jag vill se . Åh jag längtar till på fredag, för det första ska det bli skönt att komma iväg och för det andra vill jag ha undersökningarna klara, för det tredje så ska jag äntligen få träffa Sofia och för det fjärde så vill jag shoppa :)




I could really use a wish right now

Har ont i halsen, får verkligen inte bli sjuk nu för nästa vecka är viktig .


if you never try you'll never know

Gårdagen: Städade, lagade potatisgratäng och lövbiff med en sallad till, bakade en tårta . Sen blev det lite bilåkning och sedan mys framför en film. En skön söndag.

Nu börjar jag morgonen med att göra lite ärenden. Väntar med spänning på att Sofia ska ringa, för nu är det nog klappat och klart att hon får en lägenhet :) Det kommer bli toppen, jag längtar väldigt mycket.

Håller tummarna för Julia och Jonas , kan tyvärr inte avslöja ännu vad de gör med det kommer bli toppen :)

Bjuder på lite bilder från mars när vi var på ishotellet :)

















When there's no light to break up the dark

Vaknade innan sex för att gå upp och tvätta. Kommer inte ihåg när jag tvättade senast så har sprungit fram och tillbaka till tvättstugan för att hinna klart innan min tid var slut kl 1. Var tänkt att jag skulle på lite festligheter idag men känner mig inge vidare idag så stannar hemma.

Har just kollat på The last song, jag hade verkligen inte några höga förhoppningar, men jag blev glatt överraskad. Den var faktiskt bra :)

Jag längtar faktiskt till vintern nu, gillar inte hösten så mycket. Jag vill åka skoter :)













In the night sky

Ikväll ska jag mysa med Bella, kolla film och kanske äta något gott :)

Vad ska ni göra ikväll ?


/ Sofia









I've got some news for you

Pratade med pappa för ett tag sen , fick nog lite hemlängtan. Vi pratade om jag skulle komma ner i helgen men kom båda fram till att det nog skulle bli lite stressigt. Planet går ju om 3 timmar och det blir en ganska dyr helg för att åka fredag och tillbaka söndag. Men jag har tvekar ännu lite på hur jag ska göra, hade varit så skönt att komma hem. Men kan ju åka om nån vecka istället. Saknar mina syskon, här är en bild på Sara.

Hej så länge





I look up to the sky and now the world is mine

Åh va det är härligt att vakna upp till fint höst väder :) Jag är jätte sugen på att shoppa lite höstkläder men skiter i att beställa och handlar nästa vecka istället när vi är nere i Umeå :) För tillfället försöker jag hitta boende till Sofia, vilket inte är det lättaste. Det är verkligen svårt att hitta något här, även ett litet rum är svårt att hitta. Men som tur är har Julia hjälpt mig på traven. Men nu kan det hända att vi fått napp får veta senast imorgon, men annars hör av er om ni vet någon som hyr ut ett rum eller lägenhet :)





Den här låten är riktigt bra :)
http://www.youtube.com/watch?v=oBhj-Tv4WHI

/ Sofia

Kort eller långt ?

Funderar på att klippa mig kort, men vet inte om jag vågar. När jag har kort brukar jag alltid längta till det blir långt igen så kanske låter det vara, jag vet inte ? Det är ju trots allt bara hår och det växer ju tillbaka om jag inte blir nöjd.













?

Känner mig som ett frågetecken. Känner mig bara less, på precis allt. Vill bara vrida fram tiden så alla undersökningar är klara. Så jag vet hur framtiden ser ut, men hoppas iaf på att jag får positiva svar tillbaka. Så nästa helg blir det Umeå men den här helgen blir jag själv, men tur jag har Bella iaf :)






RSS 2.0