stroke

Hej på er!

Dagarna rullar på som vanligt, umgås med mina fina vänner och mitt fina ♥. Men känner mig lite små stressad, känner att jag vill veta vad som kommer hända i den närmaste framtiden. Att mötet igår blev uppskjutet gjorde inte saken bättre. Vill just nu bara få veta vad som händer och hur jag ska gå vidare. Känner att det under en period nu har varit tuffare igen men hoppas att det snart vänder och orken kommer tillbaka och att jag kan lämna den värsta rädslan bakom mig, men jag vet att det tar tid jag vet att man måste ge allt. Ibland blir jag så less på att fortsätta kämpa utan att något händer och man bara känner att det mer går bakåt än framåt men jag ger mig inte hur jobbigt det än är och hur jobbiga dagarna än kan vara. Jag bara längtar till jag får tillbaka hela mitt liv igen.

Fakta om stroke

Stroke är ett samlingsnamn för hjärninfarkt (blodpropp i
hjärnan) och hjärnblödning. Stroke, tidigare sa man
slaganfall, är en av våra stora folksjukdomar.
Av de som fått stroke har cirka 85 % fått en hjärninfarkt
och cirka 15 % en hjärnblödning.

  • Varje år insjuknar runt 30 000 svenskar i stroke
  • Var 17:e minut får någon i Sverige stroke
  • Stroke är en av de vanligaste orsakerna till funktionsned-sättningar och död i Sverige
  • Stroke är den sjukdom som kräver flest vårddagar inom den somatiska (kroppsliga) sjukvården och beräknas kosta samhället cirka 14 miljarder kronor per år
  • Lika många kvinnor som män får stroke
  • Medelåldern ligger på 75 år, men cirka 20 % av de som fått stroke är i yrkesverksam ålder, det vill säga under 65 år

    Genom rehabilitering kan man återfå många av sina förlorade
    förmågor eller lära sig att kompensera för dessa.

    Många lider dock av dolda funktionsnedsättningar som till exempel extrem trötthet, depression, yrsel, synfältsbortfall, nedsatt minne,
    koncentrationssvårigheter, humörsvängningar med flera.

    Trots att stroke är en av våra stora folksjukdomar är kunskapen hos allmänheten dålig om riskfaktorer, insjuknandesymtom och sjukdomens konsekvenser.


  • puss

    Jag är så otroligt glad och harmonisk just nu. Har saknat Emil så otroligt mycket och jag är så glad! Känns så skönt att bara ha han i min närhet igen. Han är bäst. Ligger i sängen nu men är inte trött, båda mina fina sover. Ska kolla lite tv nu . Förövrigt har hela dagen varit slapp, men har varit skönt att bara vara. Hörs imorgon. Natti

    god morgon på er

    Eftersom jag längtat efter den här dagen i en vecka nu så kändes det extra lätt att gå upp idag. Har slängt igång både tvätt och diskmaskinen och sedan blir det storstädning. Men först ska jag läsa lite bloggar. Hörs senare.


    Then your love slowly moved right in

    Aldrig har en vecka känts så lång som den här.


    Lunchen var mycket trevlig och god och efter den så gick jag till polisen och fixade ett nytt pass. Har tänkt att göra det väldigt länge så känns bra nu när det äntligen är gjort.




    Alice Hagenbrant



    Jag älskar hennes röst!)


    lunch

    Nu gör jag mig redo för en trevlig lunch med Kristina! :)





    Sov gott

    Har myst med Nina hela kvällen, tittat på tv och så gjorde vi kladdkaka med grädde. Har suttit och pratat i flera timmar som många andra dagar, jag har verkligen fått en underbar vän och det är jag tacksam för. Är så glad för att jag har så fina vänner runt omkring mig, riktig vänskap där man tycker om varandra för den man är och inget annat. Vänner som jag vet finns i med och motgångar. Nej nu ska jag och Bella gå och sova. Ni får sova så gott!






    true talent

    Kollade ni på det igår? Jag missade lite i mitten då jag och nina bakade scones men jag gillade det jag såg och jag tycker det är roligt med lite nya koncept. Så det ska jag kolla på nu om ett tag.

    Hade en ganska jobbig dag igår men var mysigt med sällskap på kvällen och sconesen blev jättegoda! Har varit halvt strömlös ett tag när en propp gått ute i proppskåpet, men min snälla svärmor kom förbi och hjälpte mig! Så nu kan jag det om det händer igen och inte min kära är hemma. Dagens middag blev nån form av kebabgryta som jag hade pasta till.





    Bridesmaids

    Ikväll har jag och Nina kollat på den här filmen som vi båda hade höga förväntningar på, men tyvärr höll den inte måttet. Inte riktigt våran humor och jag tycker att den kändes ganska larvig, trodde den skulle vara bättre så ska erkänna att vi faktiskt inte ens orkade kolla klart den.


    irriterad

    jag är irriterad, väldigt irriterad. Så nu vet ni det.


    färg


    Gillar verkligen den här, och jag tycker färgen är fin och den kan lysa upp lite nu i höstmörkret eftersom jag annars kör mer på svart eller vitt.

    bacon

    Ibland undrar jag var det får allt ifrån, hade aldrig ens velat pröva den här tandkrämen!!


    tuggummi?


    Snickers Mandel

    Va tror ni om den här? Har ni testat den?!


    something borrowed


    Älskade den här filmen som jag och Jullan myste till igår :)

    snälla

    Om någon vet hur jag ska fixa det här på bloggen så säga till!!! Är ju menyn till vänster som inte är som den ska plus att det är mellanrum mellan inläggen. Har testat allt, så nu vet jag inte hur jag ska göra så behöver lite hjälp :) tack på förhand

    Hej på er

    Som ni kanske ser så är bloggen inte klar än. Får inte till det sista så jag sitter här och surar. Tror faktiskt att jag ger mig för ett tag.

    när hemlängtan smyger på

    Alltid när jag blir själv för några dagar så får jag lite hemlängtan. Jag hade mer än gärna träffat familj, vänner, ätit en massa gott och fixa sig i flera timmar och sedan gå ut och dansa till man knappt kan gå hem för att fötterna värker. Bara bubbla av en lyckokänsla. Men det betyder inte att jag inte gillar att vara här men eftersom allt som finns nere i söder är en del av mig så saknas det, vissa dagar mer än andra. Likaväl som att allt här uppe skulle saknas om det var tvärtom för här är jag också omgiven av fina människor och fina vänner och det är här jag har min kärlek.



    tankar

    Det är nästan märkligt hur mycket man hinner funderar varje dag. Tankarna bara snurrar fram och tillbaka och tar gamla eller nya vändningar. Jag tänker och analyserar mycket, tror att jag gör det för mycket. Men man måste också kunna ta avstånd från sina tankar och leva i nuet och bara slappna av och sätta sig själv främst. Jag tycker det är så svårt, det vet jag redan  men jag ska försöka att bättra mig. För jag vet att mycket av min energi går åt på saker som jag måste lära mig att släppa. Ibland när jag kollar på tv kommer jag på mig själv att jag inte ens vet vad jag har kollat på för att jag har i mina tankar varit någon helt annanstans, känner ni igen det? Mycket av ens tankar går också åt på saker man ska göra, massa måsten som man inte får glömma. Men jag har lärt mig att det är bättre att skriva upp allt så då behöver man inte slösa massa onödig energi på det. Ja det var väl mina kvällsfunderingar. Ska kolla lite tv nu.

    Hej på er

    Har suttit nästan hela dagen och gjort om bloggen. Tar verkligen tid, men nu är det inte så mycket kvar. Tyvärr är det ingen annan än jag som ser dom nya ändringarna men hoppas att det ger med sig snart, för jag vill ju veta vad ni tycker :) Men jag är faktiskt nöjd med det nya resultatet. Nu ska jag fortsätta lite till.

    Sugar you make my soul complete


    Nu ska bloggen

    göras om. Så ni får ha överseende med det :)


    Hörs sen.

    .

    Hej hallå :)

    Har just ätit lite lunch, tog rester av maten jag gjorde igår, köttfärslimpa. Den blev riktigt god och tog hjälp av min kära mamma för lite extra tips! Idag behöver jag städa, har massa som ska diskas och disk som ska plockas in från maskinen. Men som nästan alltid så drar jag ut på det, men det måste ju som sagt göras. Sen har jag massa tvätt som ska vikas in och hängas upp. Nej nu vill Bella leka lite så vi får höras.

    red


    Baka

    Är mest för att både äta och laga mat, tycker oftast att det är jätteroligt att laga mat. Men blev så sugen på att baka så sitter och kollar lite recept här får se om jag hittar något gott.

    miami

    HIT VILL JAG ÅKA!








    hej

    Men hallå på er!

    Hade en trevlig kväll igår men tyvärr blev vi utan vinst, som vanligt. Annars så rullar dagarna på som vanligt, det är inget speciellt som händer, är grymt sugen på en utlandsresa. Men det får nog vänta ett tag om ingen är sugen på en sista minuten med mig? ;) Men först måste jag faktiskt fixa mitt pass.

    svinalängorna


    Har ni sett den här filmen?
    Om inte kolla på den, den är ganska tung men väldigt bra.

    Hej ni fina!

    Idag har jag och Bella varit i skogen ett tag, var skönt att gå omkring och strosa, men egentligen så ville jag hitta svamp, men hittade en massa förutom den jag skulle ha. Nåväl var iaf skönt med en promenad, kom in för ett tag sen och har ätit lite. Ska hoppa in i duschen snart, sen ska vi på tippen och ikväll blir det bilbingo med Nina :)



    före och efter bilder

    Nu ska jag visa er hur det blev, innan vi började måla osv så var det fullt med kartonger och säckar men har tyvärr ingen bild på det. Det är inte riktigt klart än men ni ser ju iaf hur vi tänkt :)

    Före



    Efter



    Underbar dag

    Hej på er :)

    Vaknade upp till ett soligt Gällivare :) Slängde igång en tvätt och gick en promenad med Bella. Så otroligt skönt med fint väder, när vi kom tillbaka satte vi oss på balkongen och myste. En bra start på dagen!






    hej igen

    Nu börjar vi närma oss slutet på våran renovering av förrådet. Är jättenöjd, ska visa bilder senare. Annars så har veckan gått ganska fort, har mått dåligt i flera dagar och idag har det äntligen blivit bättre. Tror jag skippar utgång och tar det lugnt istället, synd att mina fina vänner jobbar eller far på krogen så får nog tyvärr vara ensam. Men hoppas att ni får en trevlig kväll. Nästan gång hoppas jag att jag är sugen på lite festande igen :) Puss

    jag har beställt

    För ett tag sen köpte jag två ramar som jag har tänkt sätta in kort i och nu har jag valt bilderna och beställt dom, hoppas att det kommer bli bra. Men det tror jag, blir som mer personligt i lägenheten när man har kort uppe på väggen. För övrigt så har jag varit seg i flera dagar nu vet inte vart min ork tagit vägen men hoppas den kommer tillbaka snart. Puss

    höst

    Heeej på er

    Då var sommaren slut, idag är det 5-7 plusgrader och regn. Man känner i luften att hösten är på väg, på ett sätt känns det lite tråkigt men annars så känns det ganska skönt, och jag längtar faktiskt lite till vintern. Tänk när första snön kommer och lyser upp, allt blir så mycket trevligare och man får den första julkänslan. Men först kommer hösten och tänk bara på vilka fina färger hösten bjuder på, mysigt att ta på sig varma kläder och gå ut och ta en promenad bland alla färger och andas in den friska luften och varför inte avsluta med ett varmtbad och lite te, låter inte fel eller hur? :)

    Har just gjort en av alla måste saker, ringt till vattenfall och ändrat vårat elavtal.

    Nu ska jag ta tag i garderoben och slänga en massa kläder som jag ändå aldrig använder, jag kan erkänna att jag är dålig på att rensa ut, jag sparar och tänker alltid att jag kommer använda den senare, men det händer aldrig och nu börjar det bli brist på plats och jag vill ha ordning nu så nu är det dags. puss

    Bjuder på lite vinter och höst bilder.




    filmen

    Tänkte bara säga att jag verkligen INTE rekommenderar filmen i föregående inlägg. Bland det sämsta jag sett.

    Tamara Drewe

    Är lite halv slö så ska slå på en film och slå av alla tankar och bara vara. Tänkte kolla Tamara Drewe, har ni sett den? :)


    dance


    .


    Måla

    Igår bestämde vi oss för att måla och fixa i varmförrådet, vi tänkte att vi skulle sätta in en säng där så om någon vill sova över slipper dom göra det i soffan :) Det blev mycket bättre än innan och sedan kom jag på att vi kunde tapetsera ena väggen med och sagt och gjort så gjorde vi det, blev jättefint. Ska bli roligt att fixa klart där ute. Bilder får ni snart med. Så vi har att göra, är en massa saker här i hallen som jag ska ta tag i nu snart. Sedan ska jag laga mat så den är klar när E kommer hem. Men först ska jag mysa lite med Bella. Puss

    nejnej

    Hade ju tänkt fara på bingon imorgon men den va ju tyvärr idag, synd :(


    God morgon

    Hej på er :)

    Tänkte bara berätta att jag hade en underbart mysig kväll igår med hjärtat. Vi lagade god mat och kollade film och bara myste. Har just slängt in en tvätt och varit ute med Bella, fick användning av mina nya stövlar eftersom det har regnat. Så nu ska vi städa och fixa. Vi hörs sen!


    hej igen

    Nu är det dags att runda av denna dag!

    Har hunnit med en lunch med Julia, varit på coop och handlat, hämtat ut tavlan på konsum, träffat Sofia och följde med henne och handlade, suttit med datan ett tag och kollat lite på tv och varit med E. Har varit ganska lugnt men det gör inte mig något, nu ska jag fixa lite i köket. Hej så länge.


    Tipsa eller köp !!

    http://gellivare.cc/annons/crosstrainer/nastan-helt-oanvand-crosstrainer-wincross-10

    beställt från smartphoto

    Har beställt den här fina postertavlan från Smartphoto. Den finns i olika storlekar och man kan lätt välja om man vill ha den i färg eller svartvit eller sepia. Man loggar in på sitt konto på smartphoto (har man det inte är det lätt att göra en användare). Sedan väljer man vad man vill ha och sedan laddar man in bilderna som man hade tänkt sig, är man inte säker på vilken bild man vill ha så kan man lätt ladda in flera bilder och sitta i lugn och ro och kolla igenom vad man tycker blir finast. När jag gjorde den här tavlan så gjorde jag om bilderna i svartvit och sedan sån beskärde jag varje bild en bit så fokuset skulle bli på Bella som är i den här tavlan. Har man inga bilder man känner att man vill använda så finns det en stor bildbank på hemsidan som du kan välja mellan. Jag har tänkt att jag ska sätta tavlan i sovrummet och rikta en spotlight på eller sätta den i hallen och göra samma sak. Man kan också köpa en lampa och sätta tavlan under det är fint det med, så ska nog fundera en extra gång innan jag sätter upp den. Men jag är jättenöjd!






    www.smartphoto.se, det är nya namnet på extrafilm. Kan verkligen rekommendera denna hemsida för det är roligt att göra något fint av kort man har tagit och göra dom till tex fina tavlor. Man kan göra canvastavlor, fotoböcker, vanliga fotokopior, fotopresenter och en massa annat till bra priser.

    hej

    Åkte och fikade med Nina igår, hade inte träffat henne på ett tag eftersom hon varit i Italien. Så det var trevligt efter det tog jag med mig Bella och mötte upp Dea och molly för en promenad. Blev längre än jag brukar gå eftersom jag tycker det är ganska trist att gå själv. Men det var otroligt skönt och trevligt så hoppas det bli flera vändor :) På kvällen var jag riktigt trött så tog det lugnt hela kvällen och kollade på tv. Hade egentligen tänkt att fara på bilbingo men nästa vecka är jag på igen! Idag ska jag luncha med Jullan, var ett tag sen nu så de blir roligt :) Innan de kommer Dea och hämtar mig så ska säga hej då till henne med innan hon åker iväg på en massa roligheter! Sedan kommer nog Sofia hit en sväng och efter det ska jag ha myskväll med min fina! Trevlig helg på er.


    Luleå

    Igår tog jag och Prim tåget till Luleå, för att komma iväg lite. Var väldigt trevligt och vi shoppade och åt god mat. Ska unna mig att göra sånt oftare det var så väldigt mysigt att bara komma iväg och göra något annat som att gå och kolla i affärer, jag fylls av massa glädje och man får borta alla tankar och man kan bara vara. Var väldigt fint väder också så vi hann även sitta ute ett tag och njuta av solen. Självklart blev tåget på vägen hem försenat, men vad kan man förvänta sig när man åker med sj? Handlade två koftor och en blus, ett par gummistövlar och en skjorta till E. Sofia hittade också en massa fint, är lite avis på ett par skor som hon köpte, riktigt snygga och stilrena.



    Jag älskar pekingsoppa!



    tittut


    Bella älskar att ligga i sängen och gosa in sig i täckena.




    När E kom hem från E-tuna och SM så gjorde jag lite mysigt här hemma med en massa tända ljus och mat osv.

    förra veckan

    Var ju på onsdagspuben förra veckan, här får ni några bilder.



    Vi gick på nex först och åt ceasarsallad, på bilderna ser den väldigt god ut, men kolla här hur kycklingen ser ut, inte allt för god va? Fiskpinne?

    Sedan blev det Alla tiders, det var mycket folk och det var väldigt trevligt!

    Idag vaknade jag tidigt

    Idag vaknade jag redan klockan 7, ja för mig är det faktiskt tidigt nu för tiden. Om ett tag ska jag och Prim åka till backhopparn och röra på fläsket! Igår fick jag mitt skoterkörkort har varit så seg att fixa kortet som man skulle skicka in. Men nu är det klart, fick även hm lite kläder från HM igår, några av kläderna jag beställde till Emil och det bästa som kom till mig var en klänning, den passade perfekt och jag är supernöjd. Blev även bilbingo igår, men ingen vinst, men jag ger mig inte.



    jag vill fiska

    Åh jag är så sugen på att fiska! När jag bodde hemma så var vi alltid och fiskade på sommar´n det är något jag tycker är riktigt roligt och avslappnande med :)

    Fleecefilt


    Den här hade jag inte heller tackat nej till eller va säger ni ? :)

    Mikrovågstofflor - kan värmas i mikron



    Hur mysiga är inte dom här, hade passat perfekt nu till vintern :)

    vitlöksrivare

    den här vill jag ha!


    Glad, arg, trött, förbannad, besviken, förväntansfull, nervös, oro, pigg, less, irriterad, förvånad, längtan.

    Hur går allt ihop ?

    RSS 2.0