Love is when there . .


just be yourself



Ibland får jag känslan av att människor försöker vara någon dom inte är. Varför vill man vara någon annan än sig själv? Varför vill man göra till sig för att man tror att andra personer gillar det? Nej man ska aldrig göra det. Alla får tycka om dom vill men man ska inte ge dom fel anledningar. Jag vill att människor ska tycka om mig för den jag är inte för någon jag inte är. Jag vill inte göra mig till för att jag tror att personen i fråga vill att jag ska vara någon annan. Då kanske det inte är någon att hänga i julgranen precis. Jag tror att många är rädda för att sticka ut, rädda att man inte är som alla andra. Men hur är man som alla andra? Är det håret, kläderna, pratar man på ett speciellt sätt? är man rolig hela tiden? Nej, var bara dig själv. Det kommer man längts på.

 

En sak till sluta aldrig att tro på dig själv. Ge aldrig upp även när det känns som allt går emot dig. Man kan mer än man tror, man orkar med än man tror. Man ska alltid lyssna till sitt inre och  ibland måste man våga för att lyckas. Våga misslyckas. Allt behöver inte vara stordåd, man ska kunna se glädje, lycka och kärlek i små saker. Att också försöka vara positiv gör allt bättre. Klart man ska få vara arg och ledsen men att ändå försöka se ljuset i mörkret är det bästa för att komma tillbaka på fötter. Jag tror att man ibland underskattar sina förmågor. Med det sagt, var dig själv och se aldrig ner på dig själv, våga tro på dig själv för vem ska annars göra det?


it smells like rain

Igår kom det mer snö, idag regnar det. Tråkigt. Var tvungen att hänga jackan över badkaret när jag varit ute med Bella för att den var så blöt. Hoppas den riktiga vintern kommer snart.


Rödbetor

Visste ni att rödbetor kan göra urinet rött?
Det visste inte jag och ja jag fick en liten chock idag.
Men sen kom jag ju på att jag ätit rödbetssallad i några dagar med köttbullar.
Det förklarar saken och jag kan pusta ut!
Änny värre blir det tydligen om man bara äter rödbetor tex som tillbehör till maten.


Nu går jag

Drar iväg på ett sista besök hos Lena och sträcker ut mina muskler.

Förkylning

Har en förkylning som sitter i kroppen men den vill inte bryta ut. Hade varit skönt om den bara bröt ut och gjorde sitt istället för att man ska gå och vara lite halvers. Var längesen jag var på gymmet och det är inte bra. Kanske blir det lite gym idag.



minusgrader

Usch va kallt det är ute. Egentligen är det väl inte så många minusgrader, min mobil visade 9 minus men jag frös och Bella hoppade på tre ben så ja det var kallt. Nu ska jag göra en köttbullemacka och te och gluffsa i mig.

ishavsröra

Igår när vi fikade tog jag en räkmacka. Men istället för räksallad som jag inte gillar så mycket så fick jag med ishavsröra. Gud vad gott det var, kanske är ishavsröra godare en skagenröra? Eller jag vet inte. Gott var det iaf.


Typiskt mig

Håller på och julpyntar, blir jättemysigt. Trivs väldigt bra. Hade kvar en lampa igår som jag skulle sätta i julstjärnan som jag skulle sätta upp idag men när jag skulle sätta in den idag så hade jag slängt den igår med allt skärp. Typsikt mig. Kan berätta att skinkan är i ugnen nu, kanske blir två i år får se. Men klart jag brände mig på termometern när jag skulle flytta den ett snäpp längre ner. Nu ska jag fortsätta med mitt bestyr.


mys söndag

Åh vilken underbar dag jag haft. Har varit på stan, fikat, tävlat, varit på kåkstan, handlat julsaker med svärmor, blivit bjuden på en supergod middag, julpyntat här hemma. Är nöjd men är inte klar än så ska fortsätta imorgon.

Usch

Lördagen blev inte som jag trodde. Ligger och myser med Bella och väntar på bättre tider. Är så less på att ha huvudvärk, less på att må dåligt var och varannan dag. Hoppas morgondagen blir bättre.

God morgon


God morgon god morgon
Älskar lördagar!

Vad ska man skriva

Det här med att skriva en blogg tycker jag är ganska svårt även om jag tycker att det är roligt. Men hur mycket ska man dela med sig av sitt liv? Hur mycket ska man blotta sig? Visst det är ju ett personligt val men jag känner att jag har svårt att öppna mig på ett ställe där hela världen kan läsa. Svårt också när man inte vet vilka som läser. Eftersom min familj och många av mina vänner inte bor här så tycker jag det är roligt att berätta och skriva om mina dagar och visa bilder så de kan se hur det är här uppe. För det är inte alltid man har tid att prata i telefonen. Men att berätta precis allt om vad som händer, känslor osv det gör jag inte. Men hoppas ni gillar att läsa det jag skriver och vem vet det kanske blir mer personligt med tiden.


Bjuder på en bild från kryssningen vi gjorde i somras.

Bella


Skagenröra

Idag ska jag göra skagenröra till oss. Ska bli himla gott :)

Trött

Åh så trött jag är. Har vaknat tidigt två dagar i rad, men då är ju problemet att jag somnar ganska sent. Fick en lapp för någon vecka sen att de ska komma och kolla fläkten och lite andra saker i lägenheten. Känner mig lite stressad eftersom man inte vet alls när de kommer. Hade varit bättre om man visste vilken dag. Utgång imorgon? Känner mig inte sugen. Men när det väl händer något kanske man måste fara. Får se hur det blir. Sofia var på Ikea i veckan och frågade snällt om jag ville ha någe så gav henne perngar så hon kunde köpa en spotlight till köket. Har tyckt att det var så dåligt ljus där, men nu blev det skillnad, blev super fint. Nu ska jag försöka att väcka mig hjärna till liv.

ARG

Nu är jag trött på en skällande hund. Så fort hon hör att någon går här ute börjar hon skälla. Idag när jag var ute med henne sprang hon hem. Dels för att det var mörkt ute och för att det stod två andra hundägare lite längre bort och pratade. Igår tänkte jag gå en sväng med henne på kvällen men då lite längre fram kom det ännu en hundägare emot oss, vad gör hon? Först springer hon några meter för att sedan tvärstanna och börja yla som en galning. Va fan. Nu får det vara nog.


God morgon

Åh ibland kan det vara så härligt att gå upp tidigt inte för att man måste utan bara för att. Håller på och små plockar med allt möjligt. Lyssnar och halv kollar även på vakna med the voice. Sitter även och funderar på vad jag ska laga för mat idag men har inte kommit på något ännu. Kanske köttfärslimpa det tycker jag är otroligt gott. Nu ska jag fortsätta med mitt halvstädande. Ha en bra dag vänner!


All I want to do, is to be here with you

Gud vad den här dagen har gått fort, känner mig helt slut. Kan vara förkylningen som jag känner är på väg. Fick paketet på posten idag, blev bättre än jag trodde till och med!
Har även bestämt att nu måste det bli lite förändringar här och där och tror det är väldigt bra. Det är det bästa för att jag ska må bra. Jag vill inte känna stress varje dag, jag vill ta  vara på varje dag på bästa sätt.


Visst hade det här varit gott nu?!

Don't let me show you how weak your are


inspiration

Lyssnar på julmusik och kollar på inspiration till julen. Är så sugen på att pynta, men ska hålla mig till nästa helg. Ska åka till Luleå då och köpa massa fint. Men något jag inte är säker på är vad jag ska ha för adventsljusstakar. Finns så många olika, är inte säker på varken modell eller färg.






Ja det finns många olika men tror inte det blir någon av dom här modellerna men den röda och den sista vita är väl dom klassiska. Men sen funderar jag på om man ska ha något ute, vad man ska ha mer än ljusstakar, vill inte att det ska bli för mycket heller. Funderar på nya gardiner, dukar, handdukar. Ja lite av varje men vi får se vad jag hittar.

sjunde himlen

Åh vilken skön morgon. Började med en promenad med Bella, fixade i köket och nu sitter jag och äter en god macka med salami och dricker te. Under promenaden med Bella så snöade det men tyvärr jar det slutat nu, hoppas det börjar igen! Nu ska jag fortsätta kolla sjunde himlen.

jobbig dag

Gud vilken jobbig dag det har varit. Känns som jag ligger på nålar. Alltid är det något nytt. Nu ska jag försöka få lite sömn. Sov gott vänner

nätet

Blir galen på det här förbannade nätet. När man väl behöver ringa så går det inte.

Julklapp

Nu är allt fixat till min finaste. Kan inte vänta med att ge den, ska bli så roligt.

:)

Jag är så glad :)


Dagens bild


Den här bilden tog jag nyss när jag gick från Lena. Visst är det vackert?!

Ändrade planer

Hade först planerat att jag skulle åka hem i slutet av november men nu blir det lite ändringar för vi drar till Luleå första helgen i december. Blir hotellmys då! Ska även inhandla julklappar. Nu ska jag försöka hitta ett hotell, verkar bli lite svårt för vi kolla igår och många är fullbokade. Men ska försöka hinna hem inna januari för då börjar min kurs och man skriver ett kontrakt att man måste medverka på alla tillfällen och det är under två månader så då kan jag inte åka någonstans tyvärr.

Min nya klänning

Igår firade Gällivare skytteförening 110 år. Så det blev lite festligheter under kvällen. Det bjöds på god mat och kvällen till ära så hade jag min nya klänning som ja köpt för ett bra tag sen. Här kommer lite bilder, missa efterätten med det var fransk äppelkaka med vaniljsås.





Sandra, min älskade och saknade syster ♥

Idag är det din dag, idag skulle du blivit 21 år. Tiden går fort men minnena av dig kommer alltid sitta kvar och jag önskar att jag hade fått lära känna dig bättre. Jag önskar att jag hade fått vara med under dina tonår, när du fått din första kyss, din första pojkvän, jag hade velat vara med om allt. Jag hade velat stötta och skydda dig. Jag önskar så mycket, men jag vill och tror att du vakar över mig. För mig är du är den finaste av alla änglar men jag är ändå lite arg att dom var tvungna att ta dig så tidigt ifrån oss. Men jag hoppas att du har det bra, jag hoppas att du inte har ont och lider. Jag har hört att tiden i himlen går väldigt fort jämfört med åren här så vi kommer ses igen älskade du ♥


Trött

Jag är för trött för att skriva något längre, har iaf varit på gymmet men Nina idag och sedan tog vi en lunch :) Har kollat idol och nu väntar jag på att få höra att Amanda P åker. Skiver mer imorgon och berättar om mitt besked. Sov gott

Skefnarmen - gud så roligt


Kolla det här, helt sjukt

http://youtu.be/WXElU2k7OkY

Jag är nervös

Ja, morgondagen har jag väntat på i ett halvår nu. Är nervös men hoppas på ett bra besked den här gången. Ska vara där kl 9 så slipper vänta hela dagen vilket är väldigt skönt. Nu ska jag fortsätta kolla tv innan jag tar mig till drömmarnas värld.

Hon är såå bra

Amanda%20Fondell%20-%20Made%20Of

Utan dina andetag

Amanda%20Persson%20-%20Utan%20dina%20andetag

Jag hade tänkt..

Ta upp det här för ett tag sen. Men nu ska ni få höra mina kära läsare. Det var så här att för några veckor sedan var jag och storhandlade, själv. Tog en vagn hade min lista och började handla. När jag nästan är klar är ju vagnen ganska full och då börjar jag märka hur många kollar på mig och på vagnen. Kolla länge och väl vad jag har stoppat i vagnen och kollar på mig. Det är inte diskret utan nästan så man kan säga att de glor. Va är det för fel att storhandla? Jag brukar planera maträtter i förväg så jag vet på en ungefär vad jag ska handla. Men är det något fel? Jag tycker inte det och jag brukar inte glo på folk i affären för att de har en vagn med mat i. Vi är ju då i en mataffär och där handlar man väl mat. Är det att jag ser så ung ut eller vad är problemet? Alla behöver väl äta? För mig del är det skönt att handla ganska mycket så man slipper åka till affären var och varannan dag. Visst man kanske behöver mjölk och sånt men man behöver inte gå så länge i affären, jag har dessutom en pojkvän som inte är så förtjust att gå och handla så vår lösning på detta är så här. Smidigt tycker jag för jag gillar att handla. Ha tid att gå och kolla osv. Men jag vet inte något fel är det tydligen.

Jag vill ha kväll

Åh längtar redan till kvällen.
Idag ska jag och Jullan ha en avskedsmiddag innan hon åker. Ska bli mysigt. Nu ska jag snart traska iväg till Lena. Sen ska jag duscha, laga mat till Emil och sedan ska jag fixa iordning här hemma innan Jullan kommer.

Hoppas veckan går fort

Egentligen vill jag bara att den här veckan ska ta slut. Har många läkar besök att göra och vill bara ha det gjort. Har tänkt att jag ev ska åka hem i slutet av nov. Hade velat åka tidigare men som sagt har haft den här veckan att tänka på så bättre att ta det efter.

Missade början av Ensam mamma söker så tänkte att jag kollar hela avsnittet på datan istället. Ska väl göra det sen blir det sängen. Idag är jag riktigt trött.


Snälla Nina

Jag skulle ju till Lena idag men när jag kommer dit hade hon dubbelbokat så fick en tid imorgon istället. Passade på att gå till folktandvården för att prata om mitt avtal. Sen var det bara att börja promenera hem i kylan. Men just när jag börjat gå så tutar en bil och jag ser att det är Nina. Hon ringer upp och frågar om jag vill ha skjuts hem. Så snällt av henne och det var faktiskt skönt att slippa gå i kylan. Nog för att jag hade både vinterjacka, mössa och vantar men idag kändes det lite små ruggigt.

 

Dagens och det vita linnet, tröja, t-shirt eller vad man säger köpt jag på lindex för ynka 20 kr.

Ännu en måndag

Men hallå vänner

Hur mår ni? Idag har jag sovit länge och vaknade upp med huvudvärk. Som vanligt men tur att jag ska till Lena idag, hoppas hon kan fixa så smärtan blir lindrigare. Vet att jag tjatar men nu är smärtan min vardag och då blir det att jag skriver om det. Senare blir det gymmet, efter det har jag inga direkta planer så vi får se!




Lagerhaus

Sitter och kolla in alla deras saker, finns endel saker som jag hade velat ha till mitt kommande julpyntande.

Ska jag?

Funderar om jag ska byta från blogg.se till något annat men är inte säker på vad man ska byta till. Några förslag? Jag är egentligen nöjd men tycker det är tråkigt när det är många inlägg som man inte kan läsa vilket är tråkigt om man vill gå tillbaka och kolla.

Tacos

Har just avnjutit en mysig middag med hjärtat. Blev tacos, hade ju tänkt göra det redan i fredags men det fick bli idag istället. Super gott. Jag älskar att sitta och äta länge, äta ett tag sen vila ett tag och sedan äta igen. Att stress äta är verkligen inget för mig, jag får bara ont i magen och njuter inte lika mycket av maten. Har redan börjat fundera vad jag ska laga för mat i veckan. Jag älskar att laga mat, tycker att det är jätteroligt. Bara man har någon att laga till! Måste påpeka att det inte var en enda som gissade på Bella bilderna. Lite tråkigt tycker jag. Ha en trevlig och mysig kväll :)


My och Rickard var på Idol för två veckor sedan och fick träffa Amanda F.  Hon är min favorit.

Jessie J

Hon är så otroligt duktig.

Mitt rätta jag


Hej

Hej på er :)

Har haft lite bloggtorka på senaste. Har mått lite dåligt men hoppas det blir bättre snart. Har haft en trevlig kväll men Julia! Vi har kollat två skräckisar eller jag har kollat och Julia har suttit i massa olika ställningar och kollat med ena ögat haha ;) Nu ska jag läsa lite bloggar och vänta på mitt hjärta. Puss


Bjuder på en gammal bild.

Gissa Bella

Bild 1

Bild 2

Bild 3


Hittar ni Bella?

(Resten av bilderna är lånade från google.)


Fredag

Jag har faktiskt inhandlat dom första julklapparna nu, skönt att ha börjat i tid! Ikväll blir det tacos och mys framför idol och nu kommer Nina och hämtar mig strax, vi ska luncha :) Har väldigt ont i huvudet men hoppas det släpper snart. Har även hunnit prata en stund med Elin idag :) Hej så länge.

Hjälp

Jag behöver hjälp, som ni kanske märkt är det något fel på bloggen eftersom man inte kan läsa alla inlägg och sedan hade jag velat få till analytics. Så om det är någon som kan detta eller vet någon som kan så får ni gärna säga till!

Det finns folk till allt.



Publicerat från tidningen Östran.

Snabb uppdatering

Det hann bli ljust innan jag gick. Besöket på sjukhuset gick bra, fick träffan en super bra läkare. Sedan när jag gick hem träffade jag världens finaste hund. Jag blev kär, den var så söt och bara 4 månader. Nu ska jag ut med Bella. Sen ska jag fixa med tvätten.


sjukhus

Är väldigt trött, ska snart till sjukhuset. Kul att det är mörkt ute när man ska gå genom ett skogsparti. Känns lite skrämmande, men ska nog ringa mamma så jag har någon att prata med. Ska fortsätta kolla lite The voice innan jag går. Puss

livet

Har just käkat, duschat och nu kollar jag bonde söker fru. Har funderat en massa på framtiden och har nu bestämt mig hur jag vill göra och vad jag vill göra. Men först ska jag bli helt frisk så jag orkar med allt för det kommer bli tufft. Men nu är det inte så lång tid kvar. Bara att ta vara på sig och sedan ge järnet och ta igen och börja med livet igen. Men jag har en tendens att stressa upp mig för allt och jag vill göra så mycket men nu ska jag försöka att ta det lugnt så allt blir bra. Men nog kommer allt lösa sig till det bästa det vet jag. Men man är ju lite nervös med allt, allt blir som nytt igen eftersom det var så längesen.

Träna

Nu drar vi på gymmet.

Det här blir det till middag idag

Kommer servera det med nudlar.


I - H

Idag ska jag kolla nya Irene Huss- I skydd av skuggorna. Hoppas den är bra.
Nu sitter jag och pratar med min Hanna i telefonen :)



Sov gott

Hej på er! Har fruktansvärt ont i nacken och har haft ont i huvudet varje dag sen förra veckan. Inte alls roligt. Nu tycker jag snön kan komma och lysa upp allt. Det kommer bli så ljust och fint och jag tror de flesta kommer känna sig lite piggare. Nu ligger jag i sängen och myser med Bella. Ska läsa ett tag innan jag ska sova. Jag älskar att läsa men brukar ha mina perioder, ibland läser jag jätte mycket och ibland kan de gå flera månader innan jag ens kollar åt en bok. Vi hörs imorgon, sov gott :)

hej vad positivt det kan vara ibland

  • Känner mig irriterad. Vet egentligen inte varför.
  • Jag funderar på varför vissa saker blev som det blev (negativa saker).
  • Är täppt i näsan och är verkligen inte trött, det hade ju varit ett mirakel.
  • Finns inget roligt att se på tv.
  • En massa skit ligger framme som jag bara vill städa undan och få bort men orkar inte hålla på och göra oväsen så här sent.
  • Helgen är snart slut och det gillas inte. Jag vill ha helg varje dag.
  • Är irriterad för att bloggen är knäpp och jag får inte till analytics.
  • Jag är törstig.
Så där nu mår jag genast lite bättre och nu ska jag inte sura mer.


Den nakna sanningen är hemsk, lite hemsk som mig utan smink, ja ni ser ju själva!

Halloween















Rolig kväll igår.
Mobilbilderna är kassa jag vet, det är kameran som tjorvar.

Dance

Kvällen kommer bli grym :) Ska bli riktigt roligt ikväll. Vet inte om jag sagt vad jag ska vara men jag ska vara nunna. Bilder kommer imorgon.

Go'kväll

Idag har jag hunnit med en lunch med Sofia, en fika med Nina och en fika med min fina. Onyttigt men gott!




Nu ska jag byta lakan, hoppa i duschen och sedan ska jag krypa ner i sängen och hoppas att min huvudvärk går över. Så blir en lugn kväll.

Idag har vi gjort knäck



Ikväll har jag och Jullan gjort knäck :) Det är ju inte så långt kvar till jul och eftersom vi ville julbaka lite så måste vi passa på nu innan hon åker tillbaka till Luleå i slutet av november. Vi började med några små incidenter, men sen gick allt som smort och dom blev supergoda och många (vi gjorde dubbla satser)! :) Så vi drack lite te och avnjöt våra knäck innan det var dags för Jullan att börja åka hem. Trevlig kväll!


Hej igen

Hej på er :)

Nu väntar jag på att Jullan ska komma, vi ska göra en sak som jag inte gjort på flera år. Ska bli roligt och gott :) Har varit på gymmet och det gick riktigt bra idag. Vi blev även bjudna på mat idag igen, så himla snällt. Bella är även hemma igen! Nåväl ska kolla halv åtta hos mig snart.




Bella

Bella har sovit över hos Kristina och Tommy så det är väldigt tomt här hemma. Saknar min lilla flicka!


Mysig dag

Igår klev jag upp tidigt, för hade bestämt med Kristina att vi skulle ta en promenad. Blev en skön promenad och när jag kom hem fick jag lite ont i huvudet så gick och vilade. Sen på kvällen var vi bjudna på mat hos Krisitina och Tommy och där bjöds det på tacos och Kristina hade gjort så mysigt. Gott var det också! Igår testade jag en ny te sort, chokladmint. Den var god, roligt att testa lite nytt. Har massa olika sorter här hemma men har inte testat dom än så kanske är dags. Sen åkte jag och Kristina på konsum och jag hämtade ut mitt paket. Sen när vi kom tillbaka till dom åt vi glass, roligt att få spendera tid med svärmor :) Idag vaknade jag med en fruktansvärd huvudvärk så jag gick upp och tog en tablett och smörjde in mig med tigerbalsam. Sedan gick jag och la mig igen och nu är jag bättre. Tänkte kolla sjunde himlen och sedan duscha och sen byta lakan och fixa här hemma och sedan ska jag till sjukhuset. Efter det blir det gymmet och sen ska jag träffa Jullan :) En kanon dag!


Jaaaa

Fick maskeraddräkten idag och den passa perfekt. Det här kommer bli grymt!

RSS 2.0